Cukeťák

Cuketa, 150 g tvrdého sýra, 170 g měkkého salámu, 100 g špeku, 150 g hrubé mouky, prášek do pečiva, sůl, pepř, cibuli, česnek, 2 vejce, olej a strouhanku

Na hrubém struhadle nastrouháme větší oloupanou cuketu a tvrdý sýr. Přidáme na kostičky nakrájený měkký salám a uzený špek, dále hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, sůl, pepř, nasekanou cibuli, lisovaný česnek (množství dle chuti), pár lžic oleje, 2 vařené žlotky a trošku pažitky nebo petrželky. Vše dobře promícháme. Vzniklou směs, do níž jsme nakonec zamíchali sníh ze 2 bílků, nalijeme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Pečeme asi 20 minut. Cukeťák podáváme teplý s bramborami nebo studený s chlebem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *