Cuketový sachr dort

Korpus: 350 g jemně nastrouhané cukety, 350 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3-4 lžice kakaa

Na potření dortu: meruňková nebo rybízová marmeláda, na polevu jedna čokoláda na vaření, 50 g másla, 1 lžíce mléka

Cuketu, mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr a kakao smícháme, vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme asi 40 minut. Vychladlý dort rozkrojíme, pomažeme nahřátou zavařeninou, opět složíme a polejeme vlažnou polevou. Polevu uděláme následovně: čokoládu, máslo a mléko zahřejeme a hotovou polevu vlijeme do středu dortu a plochým nožem ji shrneme ke krajům. Povrch i strany uhladíme. Při podávání je možné jednotlivé výseče dortu ozdobit šlehačkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *