Placky s cuketami a omáčkou

1,25 kg brambor vhodných na kaši, 400 g cuket, 4 žloutky, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 750 g brokolice, 1-2 lžíce solamylu, nastrouhaný muškátový oříšek, 4 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce oleje, hrubě mletý růžový pepř

Brambory oloupeme a cukety očistíme. Obojí pak nahrubo nastrouháme, smícháme, přidáme žloutky, mouku a okořeníme. Směs necháme krátce rozležet. Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na malé růžičky. V litru osolené vody je povaříme 7-10 minut. Necháme okapat a vývar zachytíme. 400 ml vývaru přivedeme k varu, za stálého míchání přisypeme solamyl rozmíchaný v troše studené vody a ještě chvíli povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátem a zjemníme smetanou. V této omáčce prohřejeme růžičky brokolice. Z nastrouhané zeleninové směsi uděláme 4 bramboráky, které osmažíme z každé strany 2-3 minuty. Na závěr pokrm posypeme hrubě mletým růžovým pepřem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>